dinsdag 29 januari 2008

Sauber Mercedes C9, Slot-It

Ook bij ons is de Sauber al een paar dagen in huis, ik kan niet anders zeggen dat het een prachtige wagen is met een bijzonder kleurtje. Het is niet zwart maar heel donker blauw, valt niet mee om dit op de gevoelige plaat vast te leggen.


Ook hier zat een tweede losse chassis bijgeleverd, wat ik ook heb gebruikt. Het sleper schoentje draaide in het gemonteerde chassis niet echt heel zwaar maar op de baan merkte je toch dat er weerstand was. Ik heb de Sauber direct van een ander motormound voorzien in de hoop dat ik grote achtervelgen kon gebruiken. Al snel bleek dat dit niet ging met een offset sidewinder. Heb daarom de originele banden en velgen weer gemonteerd wat ook goed rijdt.


Op het chassis zitten nog een aantal onderdeeltjes gelijmd zoals sleepoog en spoilertje wat ik nog niet heb overgezet, krijg niet alles er netjes af tot nu toe. Maar het is absoluut een schitterende aanwinst en een mooie aanvulling bij de andere groep C wagens die we al hebben.



woensdag 2 januari 2008

Nissan Dakar

Dit project loopt eigenlijk al meer dan een jaar, ik heb namelijk ooit deze slotcar gemaakt voor H&H modelbouw met een Parma chassis. Nadat de wagen een aantal maanden in de vitrine stond heeft men de slotrace afdeling verhuist en zodoende konden mensen er dus wel bij komen en een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Ik kreeg de wagen (de restanten) mee om nog wat van te maken. De rijkwaliteiten vond ik ik verre van goed en nu hij toch uitelkaar lag besloot ik een Ninco Protruck bij Klaas Bos te kopen om zo een acceptabel chassis te hebben. Een week geleden kwam ik op deze site raidslotworld. Prachtig zelfgebouwde Raid wagens waarmee ze volgens mij wedstrijden doen. Het leek me wel leuk om ook zoiets te proberen te maken. En dit is het resultaat.


De verbouwing

De kap was al opmaat gemaakt door het chassis van Revell weg te zagen met de Dremel. Het enige wat ik daarvan heb gebruikt zijn de 'sideskirts' waar de uitlaat ook op zit, dit heb ik aan het chassis gelijmd. Het chassis is van een Ninco Protruck wat ik door de midden heb gezaagd om de juiste wielbasis te krijgen. Eerst reed ik rond met alleen achterwiel aandrijving, het leek me wel leuk om hem 4WD te maken. Dit kon niet op de Ninco manier met snaren omdat het chassis er de ruimte niet voor heeft. Van SCX weet ik dat ze het gewoon met tandwielen doen. Ik heb een oude NC motor gesloopt om de as, lager en tandwiel te kunnen gebruiken. De Nc-7 heb ik voorzichtig open gemaakt en het lagertje opgeboord naar 3mm. Een koperen buisje genomen van 3mm waar toevallig ook de motoras in paste. Dit in elkaar gelijmd en de motor kon weer dicht. Goed smeren en draaien maar.

De andere as op maat gemaakt en om het geheel in lijn en op zijn plaats te houden heb ik een lager in het chassis gelijmd. Een standaard as met kroonwiel op gezocht en dit gemonteerd. Voor de droparm heb ik een koperen busje gedraaid zodat ik elektrischiteits draad eraan kon solderen. Beetje buigen solderen, twee gaten en een sleuf in het chassis gedremeld om het geheel met een recht stuk draad en een veertje op zijn plaats te houden. De motordraden aan de droparm gelijmd om het bij elkaar te houden. De slepers zijn ook op de Raid manier van SCX aan het schoentje gelijmd om altijd goed contakt me de baan te houden.

Filmpje


Update Nieuw filmpje